Liberta e Sogni.

ποιοι είμαστε αλήθεια; οι σούπερ ήρωες ή η κρυφή τους ταυτότητα;

Άσιμος.

Ανθρώπους ψάχνουμε όχι ιδεολογίες.
Ανθρώπους να'χουν θάρρος, αγάπη, καλοσύνη.
Ανθρώπους που δεν είναι ψεύτες, ρηχοί και βολεμένοι και ξέρουν να δίνουνε, όχι να ρουφάν και να εκμεταλλεύονται τους γύρω.
Ανθρώπους έστω με καρδιά.
Ας είναι δικηγόροι, παπάδες και αστυνόμοι.
Ας είναι και χαφιέδες, κομουνιστές, αναρχικοί, αρκεί να έχουν τόλμη να κρατήσουν ένα λόγο και να πούνε την αλήθεια.

Cos'there's still magic in this world..

Cos'there's still magic in this world..
"drunk fairies on magic potions, beautiful witches and old pirates... They all come to life when the music starts."

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Οι κανονικοί άνθρωποι με τρομάζουν part1

Ήταν ωραίο βράδυ. Ήταν από εκείνα που δεν θυμάσαι μετά τις 2 από τα πολλά ποτά και τα σφηνάκια. Μα προφανώς για άλλη μια φορά αποδείχθηκα η γκαντέμα, it was officialy πλέον. Η παρτάρα γινόταν στο σπίτι της Σοφίας, φτωχαδάκι η καημένη, μόνο ένα ρετιρέ με θέα τη μισή Αθήνα. Αλί σε μας με το στουντιάκι σε άγνωστες συντεταγμένες (όποιο; ενδιαφέρεται και είναι ψηλός μελαχρινός ας στείλει εισερχόμενο). Ως αεί κολλητή και παλαιό πάρτυ άνιμαλ όφειλα να το διοργανώσω, να μην τα πολυλέω όλα ήταν έτοιμα και το πάρτυ θα ξεκινούσε. Μα φυσικά θα ταν εκεί και ο Παύλος, μη τον χάσουμε από πελάτη, ο Mr big μου. Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει κάποιον που να της κάνει πουτάνα τη ζωή. Εγώ θα σπάσω αυτόν τον κανόνα; Αμ δε. Όλη τη μέρα σκεφτόμουν τον ερχομό του πιο κυνικού, εγωιστή, μαλάκα, γοητευτικού Παύλου. Θα ερχόταν πάλι με τζινάκι και μια πουκαμίσα και θα ταν τόσο ωραίος ο ΜΑΛΑΚΑΣ. για σεξ ας μην μιλήσω καλύτερα γιατί μετά δεν θα μπορέσω να ολοκληρώσω αυτό το ποστ ή και γενικά, ωχού αφήστε με. Το πάρτυ εξελισσόταν με μεγάλη επιτυχία και αυτό φαινόταν στο ρυθμό κατανάλωσης ποτών. όλοι κουνιόντουσαν στα μπίτια και γενικά είχαν έρθει όλοι πολύ κοντά. Εγώ κοιτούσα δεξιά και αριστερά, αλλά κατάλαβα πως ο Παύλος έλειπε. Μα τι σκέφτομαι και δεν χορεύω; ΟΥΟΥΟΥ φώναξα έπιασα την άλλη κολλητή την Άννα και αρχίζαμε να κουνιόμαστε, ο Άρης αιώνιος κολλητός και αιώνια καψούρης με την Άννα αμέσως χώθηκε. Δεν μας ένοιαξε, άλλωστε μόνο εγώ το είχα καταλάβει πως ήταν ερωτευμένος μαζί της και όταν του το είπα με κοίταξε σαν ανακουφισμένος και μου ψιθύρισε απλά ένα ευχαριστώ. Όταν είχε πάει τέσσερις και τα ζευγάρια πλησίαζαν ήδη προς τα δωμάτια να φασωθούν και άλλα ακατάλληλαχαχα πράγματα, ο Νιόνιος (dj) το γύρισε σε active member, η στιγμή που περίμενα. Γύρισα τον κοίταξα και αυτός σαν να ήξερε τι θα έκανα, με κοιτούσε ήδη και μου έκλεισε ο μάτι. ήρθε η στιγμή σκέφτηκα, έβγαλα το τζιν μπουφανάκι μου, αφήνοντας το κορμάκι μόνο και το σορτσάκι, ήμουν καλή εκείνο το βράδυ έπρεπε γιατί θα ερχόταν ο Παύλος. Σήκωσα το χέρι ψηλά καθώς πλέον ο ρυθμός κυλούσε μέσα μου, έλυσα τον κότσο τίναξα ελαφρά το κεφάλι μου, πήρα ακόμη ένα ποτήρι με ποτό και άρχισα να κουνιέμαι σαν να μην υπήρχε αύριο. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι το αμυδρό άκουσμα του κουδουνιού, έτσι όπως κουνιόμουν γύρισα το κεφάλι και είδα το αυτό. Ο Παύλος έμπαινε στο χώρο, όχι μόνος του με μια κοπέλα πανέμορφη από πίσω του και ένα δαχτυλίδι στο χέρι του. Ένιωσα το ποτήρι να γλιστράει από το χέρι μου, αλλά ο Άρης που με είδε με πλησίασε και με πήρε να χορέψουμε. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, η μουσική δυνάμωνε "να και μια ευχή που χαράμι δεν πήγε, κι αν δεν γουστάρεις μάζεψέ τα και φύγε αν περισσέψαν όνειρα μου σκιά μου, χρέωσε τα στη φωτιά δεν είναι δικά μου"
 -Έλα μην κάνεις έτσι μου είπε και με αγκάλιασε σφιχτά. Γέλασα όχι από χαρά, αλλά γιατί ήξερα πως κανένας δεν μπορεί να καταλάβει αν δεν νιώσει.
 -Είναι ωραία αυτή πολύ.
 Έφυγα από την αγκαλιά του, άρπαξα ένα ακόμη πλαστικό ποτήρι και έτρεξα στο πίσω μπαλκόνι. Κοιτούσα τη θέα, τα φώτα, σκεφτόμουν αν έπρεπε να προστατευτώ. Αλλά από τι; από την αγάπη; από το να ζω; δεν υπήρχε σωτηρία. Μύρισα τον αέρα, τα καυσαέρια, και κάτι άλλο αδιόρατο μάλλον την καινούργια αρχή που έπρεπε να κάνω. Καθώς ξεφυσούσα, ένιωσα ένα άλλο άρωμα στο αέρα, ένα πολύ καλό, γνωστό άρωμα. Ήταν εδώ, στο μπαλκόνι. -Μικρή; άκουσα τη φωνή του, πόσο μου είχε λείψει. Ήταν η μόνη φορά που δεν μ'ένοιαζε πως θα με δει πια, αν ήμουν ωραία, αν θα του έλεγα έξυπνα πράγματα, αν θα του κρατούσα το ενδιαφέρον ώστε να του λείψω μέχρι την επόμενη φορά που θα τον έβλεπα τον κύριο καπετάνιο. Παλιά συνήθιζα να ξενυχτάω μαζί του στο skype λέγοντάς του αστεία, κάνοντας του γκριμάτσες, προσπαθώντας να τον κάνω να ξεχαστεί από τη θάλασσα που του παίρνει τους ανθρώπους που αγαπά μακριά. Τώρα πια ούτε αυτό με ένοιαζε. Γύρισα, έτσι κόκκινη και κλαμένη προς το μέρος του. Του χαμογέλασα τύπου ¨πώς γίναμε έτσι ρε Παύλο¨ και του απάντησα
 -Γεια.
 -Δεν το ήθελα, απλά έγινε. σ'ένα λιμάνι, είναι από την Ιταλία.
 -Δεν πειράζει, καταλαβαίνω.
 ήρθε να με πλησιάσει αλλά ένιωσα έξαλλη, δεν ήθελα πια το άγγιγμά του. με κοίταξε απορημένος.
-Νόμιζα δεν σε πειράζει μικρή, ακόμα καψούρα είσαι; σου χα πει δεν μπορώ να σου δώσω αγάπη.
 -Άκου Παύλο, δεν είμαι καμιά γυναικούλα και δεν σου ζήτησα αγάπη, πήρα μπόλικη από την οικογένειά μου και γουστάρω να τη μοιράζω απλόχερα. Φεύγω, Παύλο καλά να περνάς και καλή αρχή.
 του γύρισα την πλάτη και πραγματικά νόμιζα θα καταρρεύσω, αλλά έκανα αυτό που του άξιζε. Όταν γύρισα πίσω, το πάρτυ είχε σχεδόν σχολάσει, έκατσα στον καναπέ και ακούμπησα τα πόδια μου στο τραπεζάκι. Κάτι τελευταίοι χαιρετούσαν τη Σοφία ενώ άκουσα τη φωνή του Παύλου να λέει δυνατά καληνύχτα. Δώσαμε δώσαμε σκέφτηκα και απλά χωρίς να γυρίσω, σήκωσα το χέρι μου. τώρα πια, καθόντουσαν δίπλα μου η Σοφία, η Άννα, ο Νιόνιος και ο Άρης. όλοι ήμασταν πτώματα και κανένας δεν μιλούσε. Ο Άρης τότε έσπασε τη σιωπή και τραγούδησε ' Το προσκλητήριο μου έπεσε απ τα χέρια, όχι δεν γίνεται δεν είναι δυνατόοοοον' και ξεσπάσαμε όλοι σε γέλια.
 -Για γέλια και για κλάματα είναι, λες να κάνουν καθολικό γάμο να πάω να πω ότι έχω αντίρρηση; είπα και συνεχίσαμε να γελάμε. Σιγά σιγά σηκώθηκαν οι άλλοι και έμεινα μόνη μου με τον Νιόνιο στον καναπέ, έγειρα το κεφάλι μου στον ώμο του.
 -Είναι πιο ωραία αυτή ε;
-Κοίτα είναι, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Εγώ αν σε είχα, δεν θα σ άφηνα ποτέ.
 -Ούτε για την Μέγκαν Φοξ;
 -Καλά μη το χέσουμε και τελείως. έλα άκου εδώ, είπε και έβγαλε το κινητό του.
 "Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο και θα 'ναι πιο όμορφα κι από ένα όνειρο γιατί μια καινούρια αγάπη θα χύνεται σα μέλι κι από ένα σημείο τής Γης αυτός ο ήλιος θ' ανατέλλει πιο όμορφος από ποτέ / σα στρογγυλό χρυσάφι θα λάμψει στο βλέμμα σου σα μεγάλο διαμάντι Κι εγώ που κάνω όνειρα χωρίς να κοιμάμαι περνάω μέσα από ένα κρύσταλλο χωρίς να φοβάμαι γιατί τα όνειρα που κάνω όταν περπατώ στο δρόμο είναι πιο έντιμα απ' αυτά που μας πλασάρει ο νόμος ο νόμος μιας εταιρίας, ο νόμος μιας πολιτείας Η χώρα μου είναι αποικία μιας πιο μεγάλης αποικίας Χρώματα απ' τον πόλεμο μιας υδατογραφίας χρώματα αγάπης και χρώματα βίας Θάψε τις κούκλες κι όλα τα πλαστικά σου όπλα μαχαίρια, πιστόλια, κάθε είδους κόλπα Τα όνειρα της ζωής, μια θαμπή ανάμνηση στριφογυρίζουν σα μόρια μιας μεγάλης περιπλάνησης σα δαχτυλίδια του Κρόνου στέκονται πάνω απ' το κεφάλι τα όνειρα που κάνω όταν είμαι ξύπνιος στο σκοτάδι Είναι σα μαγνήτης που με κάνει να ονειρεύομαι να μιλάω στα κτίρια, στα σύννεφα, ή να προσεύχομαι Να 'χα μια θάλασσα έξω απ' το σπίτι μου κι όποτε βρέχει να πετάω απ' το μπαλκόνι μου κρατώντας το χέρι σου για πάντα στις φραουλένιες πεδιάδες, στις γραμμικές κοιλάδες Κι όπως συγκρούεται ένα αεροπλάνο στο μυαλό μου να γίνει το σώμα σου ένα με το δικό μου Πες μου, πες μου, τι σκέφτεσαι για μένα όταν τα σώματά μας στέκουν σταυρωμένα κι από ένα σημείο της Γης αυτός ο ήλιος ανατέλει Κάποιος τότε σ' ένα στόχο σημαδεύει Χρώματα απ' τον πόλεμο μιας υδατογραφίας χρώματα αγάπης και χρώματα βίας Θάψε τις κούκλες σου κι όλα τα πλαστικά όπλα μαχαίρια, πιστόλια, κάθε είδους κόλπα Τα όνειρα της ζωής, μια θαμπή ανάμνηση στριφογυρίζουν σα μόρια μιας μεγάλης περιπλάνησης σα δαχτυλίδια του Κρόνου στέκονται πάνω απ' το κεφάλι τα όνειρα που κάνω όταν είμαι ξύπνιος στο σκοτάδι Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο και θα 'ναι πιο όμορφα κι από ένα όνειρο Ίσως βρούμε ένα σπίτι για να μείνουμε ένα τόπο να ζήσουμε και να πεθάνουμε μιλώντας σε κάποιον που έχει πεθάνει σε χιονισμένα τοπία, σε δέντρα από μελάνι ή σε ανθρώπους που ψάχνουν μια κατεύθυνση προς το θεό, μια άλλη χώρα, μια άγνωστη διεύθυνση στην οθόνη ενός κομπιούτερ, στα όνειρα του σκύλου στο ουράνιο τόξο, στην καρδιά ενός φίλου Φύλαξε τις εικόνες κι όλα όσα πιστεύεις στο βιβλίο των ματιών σου είναι όλα αυτά που θέλεις Χρώματα απ' τον πόλεμο μιας υδατογραφίας χρώματα αγάπης και χρώματα βίας Θάψε τις κούκλες κι όλα τα πλαστικά σου όπλα μαχαίρια, πιστόλια, κάθε είδους κόλπα Τα όνειρα της ζωής, μια θαμπή ανάμνηση στριφογυρίζουν σα μόρια μιας μεγάλης περιπλάνησης σα δαχτυλίδια του Κρόνου στέκονται πάνω απ' το κεφάλι τα όνειρα που κάνω όταν είμαι ξύπνιος στο σκοτάδι" ένιωσα τα μάτια μου να βαραίνουν, miss γκαντέμω έβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου